Sofie Van Hecke

Over Sofie

Hi, ik ben Sofie

Ik ben ervan overtuigd dat je met de juiste begeleiding de vicieuze cirkel van emo-eten en diëten kan doorbreken. Vanuit mijn expertise als voedingspsycholoog, sportcoach en ervaringsdeskundige help ik jou op een wetenschappelijk onderbouwde manier om je terug goed in je vel te voelen. Door de oorzaak aan te pakken en te gaan voor een resultaat op lange termijn. Geen extreme veranderingen, maar kleine, haalbare gewoontes die echt het verschil maken. Let’s go!

Als ervaringsdeskundige weet ik hoe het is om met verdriet om te gaan; in korte tijd verloor ik mijn vader, grootmoeder en viervoeter. Ik stortte me op suikers om de pijn niet te voelen, maar dat was niet de oplossing. Kilo’s kwamen erbij en ik voelde me niet goed in mijn vel, terwijl ik net andere mensen fit wou houden in mijn sportjob. Ik besloot een radicale verandering door te voeren en optimaal in te zetten op mijn gezondheid.

Door intensieve opleidingen te volgen en mijn ervaring als voedingspsycholoog en sportcoach in te zetten, heb ik mezelf en vele anderen kunnen helpen. Mijn sportlessen richten zich écht op dat goed in je vel zitten en dat is zoveel belangrijker dan dat perfecte lichaam dat de dieetcultuur ons voorschotelt. En dat trouwens niet bestaat!

 • Voedingspsycholoog met specialisatie in emotie-eten, stressmanagement en lichaamsbeeld
 • HR-expert gespecialiseerd in gezondheid, welzijn en specifiek ook stress op de werkvloer
 • Sportcoach bij Fitcoach Sofie, gecertificeerd in diverse sport- en bewegingsprogramma’s - licenties behaald in Amerika voor Strong Nation, Pilates Flow en Piloxing SSP
 • ACT-coach (Acceptance and Commitment Therapy)
 • Ervaringsdeskundige in het doorbreken van emotionele eetpatronen
 • Spreker en Trainer op het gebied van gezondheid, stress, emotioneel eten en persoonlijke ontwikkeling
 • Structurele samenwerking met Ingeborg (Blind Getrouwd) voor body-mind coaching
 • Coach voor bedrijven om medewerkers in beweging te houden en de positieve relatie met voeding op de werkvloer te bevorderen (happy clients: Nike Belgium, Levi’s Jeans, Deloitte, CM, Helan, Liantis, KU Leuven, VIVES Hogeschool, Stad Brugge, Stad Antwerpen & meer…)
 • Al zes jaar lang help ik mensen fit te blijven, hun energie te verhogen en een gezondheidsboost te ervaren, zodat ze het leven weer aankunnen. Samen help ik ze hun doelen bereiken, een gezond gewicht te behalen en hen te helpen om hun 'boss power' terug te vinden.

Let's make it happen!

Ik weet wat je doormaakt

Wist je dat ik destijds alle diëten heb uitgeprobeerd die je je maar kan inbeelden? En dat ik vroeger helemaal geen zo’n fan was van sporten? Maar net dat heeft me gebracht waar ik nu sta.

Emo-eten is iets waar ik persoonlijk erg mee geworsteld heb na het plotse overlijden van drie dierbaren op zeer korte tijd. Telkens ik me verdrietig voelde, ging ik chocolade eten. Je kan dat een tijdje doen, maar op den duur voel je je ellendig. Je merkt het aan je lichaam, je huid ... En dat shotje happiness dat je krijgt van suiker, dat is even snel weer weg. En dan hebben we het zelfs nog niet over de impact van al die suikers op je ... emoties. Want wat je in je mond stopt, zorgt ervoor hoe je je voelt.

Ik deel mijn persoonlijke struggles, omdat ik het belangrijk vind dat je weet dat ik als ervaringsdeskundige ook hard geworsteld heb met al dat lekkers dat naar mij riep vanuit de kast. Ik haal het niet alleen uit de boeken. Ik weet hoe vreselijk het voelt als je iets lekkers eet en het pakje plots leeg is, als je er maar niet in slaagt om aan de drang te weerstaan om er weer iets lekkers bij te nemen wanneer je ’s avonds in de zetel zit. Ook dat fameuze zinnetje “Morgen ga ik wel op dieet” ken ik maar al te goed. Dus volgde ik een opleiding tot voedingspsycholoog , omdat ik wou weten wat erachter zat. En die kennis zet ik nu in om jou te helpen!

Fit Food Freedom

Maar... genoeg over mij! Ik ben er voor jou om ervoor te zorgen dat jij je opnieuw beter in je vel voelt. Samen maken we komaf met die eeuwige dieet-mindset. Want het is niet het eetprobleem dat het probleem is. Er is een probleem dat dat eetgedrag uitlokt. En daar kijken we samen naar tijdens de Fit Food Freedom trajecten. Ik help jou om opnieuw controle te krijgen over wat je in je mond stopt. Geen quick fixes en al zeker geen dieet, wel een duurzaam resultaat. Je staat er niet alleen voor. En … als ik het kan, kan jij het ook!

Check de verschillende trajecten en schrijf je in.

 • Fit Food Freedom Academy

  Fit Food Freedom

  Academy

  Online masterclasses, oefeningen die heel veel inzicht brengen en tips die je volgt op je eigen tempo.
  Meer weten
 • Fit Food Freedom Groepstraject

  Fit Food Freedom

  Groepstraject

  Gedurende 12 weken doorloop je een online programma met een groep gelijkgestemden.
  Meer weten
 • Fit Food Freedom 1:1 Coaching

  Fit Food Freedom

  1:1 Coaching

  Volg het online VIP-programma gecombineerd met individuele gesprekken, voor een aanpak op maat.
  Meer weten

Een vraag?

Een vraag over het aanbod van Fit Food Freedom? Wellicht vind je het antwoord in de FAQ.

Blijf je toch nog met iets zitten? Stuur me dan gerust een berichtje!

Ik bezorg je zo snel mogelijk een antwoord.